Partnerlízing



Érdekes azonosságot mutat az autóvásárlási szokások változása a párkapcsolatok tartósságával. Régebben még 10, 20 vagy akár 30 évig is használta tulajdonosa az autóját, manapság átlagosan három évre rövidült ez az idő. Amint jön egy újabb, áramvonalasabb modell (több légzsákkal, lágyabb futóművel, finomabb bőrrel) - a megunt autót (társat) lecserélik. 

Az egyszer használatos borotvák korában minden reklám fogyasztásra ösztönöz és azt hiteti el velünk, hogy az újabb vonzóbb: jobban kielégíti igényeinket és kevesebbe kerül a fenntartása. Holott az autók is inkább csak kívülről lettek tetszetősebbek, tartósságban és megbízhatóságban nem veszik fel a versenyt a régebbi gyártmányokkal.


Csoda, hogy még a partnerlízingelést nem találta fel senki. „3-4 év után lecserélheti megunt kedvesét egy tetszetősebb változatra!„

Manapság óvatosabban készülnek az emberek egy kapcsolatra. Halogatják az összeköltözést, nem igazán mernek hosszú távra tervezni. Félnek elköteleződni, ezért inkább megtartják saját lakásukat és kiadják albérlőnek. Biztonsági háttér, ha mégsem alakulna jól a kapcsolat. A gyerekvállalás éppúgy kockázatos, hiszen akkor már elkerülhetetlenné válik a közös otthonba költözés.

A kapcsolatok rövidségét gyakran az okozza, hogy nem elég erősek a férfi / női energiák a feleknél.

Sok nő azért megy el családállításra, mert nem találják elég nőiesnek magukat. A női energiák áramlását blokkolhatja egy gyermekkori élmény: például ha a szülők fiút szerettek volna, a lány megpróbálja elnyomni nőiességét és nadrágba bújva rövid frizurával fiús szerepeket játszva próbál megfelelni tudattalanul az apa ki nem mondott kívánságának. Vagy egy másik példa, amikor az elvált anya magányos küszködését látva a lánya együttérzésből nem engedi meg magának, hogy boldog legyen. Akaratlanul is azt a magatartásmintát követi, hogy „a férfiak úgyis csak bajt és szenvedést okoznak”. Elüldözi maga mellől az udvarlóit, nehogy boldogabb legyen, mint az édesanyja.

Az is előfordulhat, hogy egy férfi felmenő (pl. a háborúban eltűnt dédapa) nehéz sorsát veszi magára a nő és harcos, kemény viselkedésével nem tudnak mit kezdeni a családtagok.

Ezeket a rejtett okokat felszínre lehet hozni a Hellinger módszer segítségével. Azért, hogy újra áramolhasson az energia, ami táplálja a párkapcsolatot is.

Őseink még nagyon odafigyeltek arra, hogy a férfi férfi legyen (erős, bátor, logikus gondolkozású) a nő pedig nő (szelíd, együttérző, intuitív). A hosszú haj és szoknya viselése erősíti a női energiákat, csakúgy mint a virágápolás, rajzolás, főzés és a tánc (pl. salsa, tangó). Hiszen a nőiesség belülről fakad, a plasztikai műtét nem pótolhatja a hiányát. Ahogyan a férfiaknál sem rejlik valódi erő a doppingtól felpumpált izmokban.